Tomaten/paprikasaus



Basis ingredienten:

 

1 kg. tomaten(Italiaanse pommedores) in blokjes

1 kg. rode paprika's in blokjes

3 grote uien grof gehakt/gesneden

verse tuinkruiden (basilicum, tijm, rozemarijn) fijn gehakt

paar teentjes knoflook

1 á 2 dl. water

naar behoefte zout en peper

 

Bereiding:


Bak de uien in grote koekenpan (in olijfolie) gaar.

Voeg de tomaten en paprika's en kruiden toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Voeg de knoflook toe als de uien bijna gaar zijn!

Doe het geheel met water en zout en peper in een grote pan en breng aan de kook.

Na ca. 20 minuten zachtjes koken, de groenten fijn malen met de staafmixer.

Naar eigen idee laten inkoken tot redelijke stevige saus.

De saus in (schoon gewassen) potjes doen en inwecken 30 minuten op 90 ° C.

 

Bij gebruik naar eigen smaak afmaken met zout, peper, paprikapoeder, gedroogde kruiden.

Copyright @ jeugrubbenhof

unsplash